765 items total
Zwilling-fileerausveitsi PROFESSIONAL "S" 18 cm
€95
ZW31030181
UBRD -magneettinen veitsiteline 28 x 18 cm, tammi
€279 –39 %
€168
UBRD69DU
Wüsthof-veitsiteline CLASSIC COLOUR, 8 kpl sarja, maukas sumakki WU1091770715
Forged-kokkiveitsi VG10 20,5 cm, nahkakotelolla
€118
FORGEDSDV305584
Miyabi -japanilainen SANTOKU-veitsi 5000FCD 18 cm
€262
MB34684181
Zwilling-veitsisarja FOUR STAR, 3 kpl
€203
ZW35048000
WMF-pihviveitsisarja, 6 kpl, lahjarasia
Akce
€94 –15 %
€79,90
WM1289616046
Zwilling -Santoku-veitsi PRO 18 cm
€131
ZW38407181
Miyabi -veitsen teroitin japanilaisille veitsille
€94
MB34536007
Forged-veitsisarja OLIVE, 3 kpl
€174
FORGEDSDV305287
Laguiole-pihviveitsisarja LAGUIOLE LUXURY, 6 kpl, oliivi
€86,13
LAGSDV-300039
Miyabi -japanilainen veitsi NAKIRI 5000FCD 17 cm
€262
MB34685171
Wüsthof-pihviveitsisarja GOURMET, 6 kpl
€162
WU9728
Wüsthof-veitsitelinesarja CLASSIC COLOUR , 8 kpl sarja, korallipersikka WU1091770713
Victorinox-veitsisarja, 3 kpl, 12/19/22 cm, ruusupuukahvat
€197
VN510503G
Veitsisarja lohkolla Amici Wüsthof 6 kpl
€1 303
WU1091370501
WMF-veitsiteline FLEXTEMP bambu
Akce
€94 –15 %
€79,90
WM1893854500
Up
More products

Keittiöveitset: Yhdistelmä tarkkuutta ja laatua

Keittiöveitset ovat jokaisen keittiön perusta, ja oikein valittu malli voi merkittävästi helpottaa ja tehdä ruoanlaitosta nautinnollisempaa. Laadukas veitsi ei ainoastaan takaa tehokasta ja turvallista leikkaamista, vaan myös edistää raaka-aineiden rakenteen ja tuoreuden säilymistä.

Keittiöveitsityypit

  • Kokkiveitsi – monipuolinen työkalu leveällä terällä, joka sopii lihan, vihannesten ja yrttien leikkaamiseen.
  • Leivontaveitsi – sahalaitainen terä mahdollistaa leivän ja leivonnaisten helpon leikkaamisen ilman niiden muodon vääristymistä.
  • Vihannesveitsi – pieni ja kätevä veitsi, joka on ihanteellinen kuorimiseen, puhdistamiseen sekä tarkkuutta vaativaan työskentelyyn vihannesten ja hedelmien kanssa.

Terämateriaalit

  • Ruostumaton teräs – kestää korroosiota, on helppohoitoinen ja säilyttää terävyytensä pitkään.
  • Hiiliteräs – erittäin terävä, mutta vaatii enemmän huoltoa, koska se on altis korroosiolle.
  • Damaskiteräs – monikerroksinen teräs, jossa on ainutlaatuinen kuvio. Yhdistää kovuuden, terävyyden ja visuaalisen vetovoiman.
  • Keraamiset veitset – erittäin teräviä ja kevyitä, ihanteellisia hedelmien ja vihannesten leikkaamiseen. Kuitenkin hauraampia ja herkempiä iskuille.

Parhaat keittiöveitsimerkit

Laadukkaan veitsen valinnassa on tärkeää valita hyväksi havaittu valmistaja, joka yhdistää tarkan käsityön ja modernin teknologian:

  • WÜSTHOF – saksalainen tuotemerkki, jolla on yli 200 vuoden perinteet. Tunnettu tarkasta työstöstä ja laadukkaan teräksen käytöstä. Sen veitset ovat suosittuja ammattikokkien keskuudessa ympäri maailmaa.
  • ZWILLING – toinen saksalainen valmistaja, jolla on pitkä historia. Tarjoaa laajan valikoiman veitsiä, joille on ominaista innovatiivinen muotoilu ja huippulaatu.
  • DELLINGER – moderni brändi, joka yhdistää perinteisen käsityön moderniin teknologiaan. Sen veitsiä arvostetaan niiden omaperäisen muotoilun ja erinomaisten leikkuuominaisuuksien vuoksi.

Veitsien ylläpito ja hoito

Veitsien pitkän käyttöiän ja terävyyden säilyttämiseksi on tärkeää noudattaa muutamia perussääntöjä:

  • Käsintiskaus – vaikka jotkut veitset on merkitty konepesunkestäviksi, suositellaan niiden pesemistä käsin terän vahingoittumisen välttämiseksi.
  • Säännöllinen teroitus – optimaalisen terävyyden ylläpitämiseksi veitset on teroitettava säännöllisesti teroituspuikolla tai teroituskivellä.
  • Oikea säilytys – veitset tulisi säilyttää veitsitukissa, magneettitelineessä tai suojakotelossa terän vahingoittumisen estämiseksi.

Investointi laadukkaaseen keittiöveitseen on kannattavaa paitsi ruoanlaiton mukavuuden kannalta, myös turvallisuuden ja työn tehokkuuden näkökulmasta. Oikein valittu veitsi helpottaa päivittäistä ruoanlaittoa ja varmistaa täydelliset tulokset.


Lue myös