805 items total
Zwilling-fileerausveitsi PROFESSIONAL "S" 18 cm
€95
ZW31030181
Zwilling-veitsitelinesarja GOURMET, 7 kpl, suklaatuhka
€321
ZW36133000
Forged-veitsisarja OLIVE, 3 kpl
€174
FORGEDSDV305287
Forged-kokkiveitsi VG10 20,5 cm, nahkakotelolla
€118
FORGEDSDV305584
F.DICK-keittiöveitset RED SPIRIT tupella, 5 kpl sarja, ruostumaton teräs FDCK817680001
Zwilling-veitsisarja FOUR STAR, 3 kpl
€203
ZW35048000
WMF-veitsitelinesarja GRAND GOURMET, 6 kpl
Akce
€500 –20 %
€400
WM1882119992
WMF-veitsisarja KINEO, 3 kpl
Akce
€135 –20 %
WMF-veitsisarja KINEO, 3 kpl
Varastossa (>5 pcs)
€108
WM1896249992
Wüsthof -japanilainen veitsi GOURMET 17 cm
€86,89
WU1035046017
Wüsthof-pihviveitsisarja GOURMET, 3 kpl
€140
WU9675
Zwilling-veitsitelinesarja FOUR STAR, 6 kpl, saksilla
€398
ZW35145000
WMF-pihviveitsisarja, 6 kpl, lahjarasia
Akce
€94 –20 %
€75,20
WM1289616046
Miyabi -japanilainen lihaveitsi GYUTOH 5000FCD 16 cm
€231
MB34681161
F.Dick-kokkiveitsi 1905 21 cm
€131
FDCK8194721
Miyabi -japanilainen Santoku-veitsi 5000MCD 67 18 cm, vaahtera MB34404181
Classic Line -lohkoveitsisarja WMF
Akce
€188 –20 %
€150
WM1874706030
Forged-yleisveitsi OLIVE 12,5 cm
€51,82
FORGEDSDV305133
Victorinox-veitsisarja, 3 kpl
Victorinox-veitsisarja, 3 kpl
Varastossa (>5 pcs)
€20,49
VN6711632
Up
More products

Keittiöveitset: Yhdistelmä tarkkuutta ja laatua

Keittiöveitset ovat jokaisen keittiön perusta, ja oikein valittu malli voi merkittävästi helpottaa ja tehdä ruoanlaitosta nautinnollisempaa. Laadukas veitsi ei ainoastaan takaa tehokasta ja turvallista leikkaamista, vaan myös edistää raaka-aineiden rakenteen ja tuoreuden säilymistä.

Keittiöveitsityypit

  • Kokkiveitsi – monipuolinen työkalu leveällä terällä, joka sopii lihan, vihannesten ja yrttien leikkaamiseen.
  • Leivontaveitsi – sahalaitainen terä mahdollistaa leivän ja leivonnaisten helpon leikkaamisen ilman niiden muodon vääristymistä.
  • Vihannesveitsi – pieni ja kätevä veitsi, joka on ihanteellinen kuorimiseen, puhdistamiseen sekä tarkkuutta vaativaan työskentelyyn vihannesten ja hedelmien kanssa.

Terämateriaalit

  • Ruostumaton teräs – kestää korroosiota, on helppohoitoinen ja säilyttää terävyytensä pitkään.
  • Hiiliteräs – erittäin terävä, mutta vaatii enemmän huoltoa, koska se on altis korroosiolle.
  • Damaskiteräs – monikerroksinen teräs, jossa on ainutlaatuinen kuvio. Yhdistää kovuuden, terävyyden ja visuaalisen vetovoiman.
  • Keraamiset veitset – erittäin teräviä ja kevyitä, ihanteellisia hedelmien ja vihannesten leikkaamiseen. Kuitenkin hauraampia ja herkempiä iskuille.

Parhaat keittiöveitsimerkit

Laadukkaan veitsen valinnassa on tärkeää valita hyväksi havaittu valmistaja, joka yhdistää tarkan käsityön ja modernin teknologian:

  • WÜSTHOF – saksalainen tuotemerkki, jolla on yli 200 vuoden perinteet. Tunnettu tarkasta työstöstä ja laadukkaan teräksen käytöstä. Sen veitset ovat suosittuja ammattikokkien keskuudessa ympäri maailmaa.
  • ZWILLING – toinen saksalainen valmistaja, jolla on pitkä historia. Tarjoaa laajan valikoiman veitsiä, joille on ominaista innovatiivinen muotoilu ja huippulaatu.
  • DELLINGER – moderni brändi, joka yhdistää perinteisen käsityön moderniin teknologiaan. Sen veitsiä arvostetaan niiden omaperäisen muotoilun ja erinomaisten leikkuuominaisuuksien vuoksi.

Veitsien ylläpito ja hoito

Veitsien pitkän käyttöiän ja terävyyden säilyttämiseksi on tärkeää noudattaa muutamia perussääntöjä:

  • Käsintiskaus – vaikka jotkut veitset on merkitty konepesunkestäviksi, suositellaan niiden pesemistä käsin terän vahingoittumisen välttämiseksi.
  • Säännöllinen teroitus – optimaalisen terävyyden ylläpitämiseksi veitset on teroitettava säännöllisesti teroituspuikolla tai teroituskivellä.
  • Oikea säilytys – veitset tulisi säilyttää veitsitukissa, magneettitelineessä tai suojakotelossa terän vahingoittumisen estämiseksi.

Investointi laadukkaaseen keittiöveitseen on kannattavaa paitsi ruoanlaiton mukavuuden kannalta, myös turvallisuuden ja työn tehokkuuden näkökulmasta. Oikein valittu veitsi helpottaa päivittäistä ruoanlaittoa ja varmistaa täydelliset tulokset.


Lue myös