Puutarha ja ruokailu ulkona

Living outside

 

Puutarha ja ruokailu ulkona – huippuluokan osto- ja lahjaopas aurinkoisia päiviä, tyylikkäitä piknikkejä ja terassien viihtyisiä kesäiltoja varten

Aurinkoisia päiviä ja lämpimiä kesäiltoja on helppo rakastaa. Saamme myös energiaa luonnosta – hetkistä, jotka vietämme metsässä, rannalla, järvellä tai piknikillä puistossa. Ulkoilu voi tehdä meidät onnellisiksi ja motivoituneiksi ja auttaa suhtautumaan maailmaan optimistisesti. Se edistää myös fyysistä ja henkistä hyvinvointia. Siksi on tärkeää viettää mahdollisimman paljon aikaa ulkona. Oikeiden välineiden avulla voit koristella puutarhaa, lähteä piknikille tai tehdä terassista tai parvekkeesta kuin toisen kodin. Kattavan osto- ja lahjaoppaamme ja Kulinan huippuluokan designien avulla voit nauttia ulkoilmasta entistä enemmän! Oletko valmis ulkoiluun? Aloitetaan sitten!

Tästä osto- ja lahjaoppaasta löydät vinkit ja tuotteet ulkona oleskeluun:

1/ Tee terassista tai parvekkeesta viihtyisä – lyhdyt, tekstiilit, puutarhavalaisimet, kukkaruukut.
2/ Tee puutarhasta maaginen – puutarhakoristeet ja puutarhanhoito.
3/ Kokataan ulkona – grillit, ulkotulisijat, pitsauunit, tulella kokkaus.
4/ Pöydän kattaminen puutarhajuhlia varten – muoviset ruokailuastiat, vesikarahvit, salaattikulhot, jäämuotit ja paljon muuta.
5/ Lähdetään piknikille – kylmälaatikot, eväsrasiat, matkamukit, vesipullot.

 

Jos haluat luoda viihtyisän ja houkuttelevan tunnelman terassille tai parvekkeelle, aloita valitsemalla mukavat ulkokalusteet, kuten tuolit, sohvat ja pöytä. Saatat myös haluta aurinkovarjon tai puutarhakeinun tai riippumaton, jotta voit rentoutua entistä paremmin.

Kun olet valinnut kalusteet, lisää tyylikkäitä tekstiilejä, kuten koristetyynyjä ja mukavia vilttejä, joilla voit luoda lämpimän ilmapiirin. Muista, että vaikka terassi tai parveke on osa kotiasi, sitä ei tarvitse sisustaa samaan tyyliin. Voit tekstiilien ja kuvioiden valinnalla luoda merellistä, boheemia tai rustiikkista tyyliä ulkotilaan. Valitse siis tyyli, joka auttaa sinua rentoutumaan tai jonka yhdistät mielessäsi lomailuun.

Voit myös harkita tunnelmavalaistusta, kuten ulkokäyttöön tarkoitettuja lyhtyjä, teekynttiläalustoja tai ulkovalaisimia (LED tai aurinkokenno), joilla voit luoda rentouttavan tunnelman iltaisin. Ripustettavat valot voivat myös luoda kodikkaan ja maagisen ilmapiirin.

 

Voit tehdä puutarhastasi taianomaisen puutarhakoristeilla ja maagisilta näyttävillä valoilla. Puutarhakoristeet, kuten elegantit kukkaruukut, huomiota herättävät kastelukannut, tuulihyrrät, lintujen ruokintalaitteet ja linnunpöntöt (kyllä, nekin voivat olla koristeita!), voivat olla lumoavia elementtejä puutarhassa. Voit myös harkita värikkäiden saviruukkujen asettamista kukkapenkkien väliin.

Toinen hyvä tapa tehdä puutarhasta mystisen houkutteleva paikka on lisätä siihen puutarhasoihtuja. Voit sijoittaa niitä polkujen varrelle tai istuskelualueiden läheisyyteen luomaan kodikasta ja maagista tunnelmaa.

 

 

Kulinan vinkki

Jos olet kiinnostunut yrttien ja vihannesten kasvattamisesta, varmista, että sinulla on oikeat työkalut ja sopiva multa! Voit itse tehdä hyvää multaa kukille ja vihanneksille asettamalla puutarhaasi kompostin. Kulinasta löydät tyylikkäät kompostointiastiat, joita voit säilyttää helposti keittiössä tiskialtaan tai pöydän alla. Kun vuodenaika vaihtuu ja vihannespuutarhasi on valmis kasvamaan, voit käyttää kompostia ja nähdä, mitä ihmeitä sillä saa aikaan!

Esteettisten hyötyjen lisäksi puutarhanhoito tarjoaa myös lukuisia etuja hyvinvoinnille. Se on hyvä tapa vähentää stressiä ja ahdistusta, sillä se on rauhallista ja rentouttavaa toimintaa. Lisäksi puutarhanhoito voi edistää terveellistä ruokavaliota, koska sen avulla voit kasvattaa, kerätä ja käyttää omia hedelmiä ja vihanneksia. Näkymä täynnä kasvavia ja kukkivia kasveja ja kukkia on myös todellista silmänruokaa ja voi kohottaa itsetuntoa! Ihan totta!

 

Keittiössä tulee joskus vietettyä liikaa aikaa, eikö totta? Kun sää sen sallii, kannattaa siis mennä ulos ja kokata siellä aterioita koko perheelle tai vain itselle. Ulkona kokkaamisella emme tarkoita vain tavallista grillausta, jossa paistetaan makkaraa, lihaa ja vihanneksia. Tuotevalikoimamme avulla voit kehittää ruoanlaittotaitojasi ja valmistaa aivan uudenlaisen ulkoilmamenun läheisillesi ja perheellesi. Mitä olemme keitelleet?

 

Grillit

Klassikko mutta aina mukava. Jos et tiedä, minkä grillin valitsisit, tutustu kattavaan grillin ostamista koskevaan oppaaseemme ja valitse sinulle sopiva vaihtoehto. Jos sinulla ei ole puutarhaa, voit valita myös pöydälle asetettavan tai kontaktigrillin, jonka avulla voit nauttia grillatusta ilmeestä ja mausta jopa omassa keittiössäsi tai parvekkeella.

Grillivalikoimamme

Ulkotulisijat

Tyylikäs, moderni ulkotulisija on mukava vaihtoehto tavalliselle grillille. Voit nauttia avotulesta ja pysyä lämpimänä myös iltaisin. Lisäksi voit käyttää ulkotulisijaa ruoanlaittoon tarkoitettuna lämmönlähteenä. Nykyaikaisten ulkotulisijojen lisävarusteiden ansiosta voit helposti muuntaa ne grilleiksi tai asentaa niiden päälle parilan vihannesten, kalan tai äyriäisten valmistusta varten.

Modernit ulkotulisijat

Nuotiolla kypsentämiseen tarkoitetut pannut

Nuotiolla kokkaaminen on jo itsessään hieno seikkailu, mutta se voi myös olla osa lomailua tai perheen kanssa jaettu kokemus kesällä. Olitpa sitten piknikillä metsässä tai telttailemassa, voit käyttää Petromax -tuotemerkin patoja ja valmistaa lihaa, kalaa tai vihanneksia avotulella. Kokeile sitä; tunne on mahtava!

Nuotiolla kypsentämiseen tarkoitetut pannut

Pitsauunit

Kaikki rakastavat pitsaa, ja aito italialainen pitsauuni puutarhassa voi olla todellinen hitti ensikesänä. Lisäksi puulämmitteistä pitsauunia voidaan käyttää monien muiden ruokalajien valmistukseen, kuten kalan grillaus tai paistaminen, vihannesten paahtaminen, lihan ruskistus, savustus tai hidas kypsennys, perunoiden paistaminen tai tuoreen focaccian valmistus.

Pitsauunit

 

Tiesitkö, että ulkona syöty ruoka maistuu kaksi kertaa normaalia paremmalta? Tiesitkö myös, että syöt ensin silmilläsi? Näistä syistä olemme valinneet tarvikkeita, jotka auttavat kattamaan pöydän ulkona syömistä varten.

  • Salaattikulhot – salaatti kuuluu grillijuhliin, joten varmista, että tarjoilet vihannekset tyylikkäästi. Salaattikulhot ovat yleensä melko painavia (varsinkin täynnä), joten ei tarvitse huolehtia, että tuuli puhaltaa ne pois.
  • Vesikarahvit ja -kannut – älä anna vieraidesi kärsiä janosta! Voit lisätä juomaan jäitä tai muuttaa veden makua yrteillä tai hedelmillä. Kulinasta löydät myös karahveja, suuria kannuja ja vesipulloja, jotka sopivat erinomaisesti kuumiin kesäpäiviin.

 

Muoviset ruokailuastiat ja juomalasit

Voi olla hyvä käyttää muovilaseja ja muovilautasia grillijuhlissa tai ulkona syötäessä monista syistä:

  • Muoviset astiat ovat kevyitä ja särkymättömiä – se tekee niistä käytännöllisiä ja käteviä ulkokäyttöön.
  • Muoviset ruokailuastiat ovat yleensä halvempia – tai ainakin halvempia kuin perinteiset lasiset astiat, joten sinun ei tarvitse huolehtia rikkoutuneiden tai vahingoittuneiden lasien tai lautasten korvaamisesta, vaikka ulkona syödessä vahinkoja sattuu melko usein.
  • Helppo puhdistaa – muovilaseja ja -lautasia voidaan käyttää uudelleen useita kertoja, mikä tekee niistä ympäristöystävällisen valinnan verrattuna kertakäyttöisiin paperimukeihin ja -lautasiin.

 

Kulinan vinkki

Riippumatta siitä, mitä tarjoilet ja millaisia astioita käytät, varmista, että juomat pysyvät viileinä. Kulina tarjoaa laajan valikoiman työkaluja ja tarvikkeita jään valmistukseen ja tarjoiluun aina erimuotoisista jäämuoteista jääastioihin ja jääpihteihin. Niiden avulla sinun ei tarvitse juosta keittiöön ja takaisin hakemaan lisää jäätä vieraille. Tarjoamme myös pullonjäähdyttimiä, jos päätät tarjoilla proseccoa mansikoiden kera... Vain ehdotus!

 

Eikö sinulla ole puutarhaa? Älä huoli, koska vaihtoehdot vain paranevat! Voit mennä minne haluat ja viettää aikaa ystäviesi kanssa uiden järvessä tai meressä, kävellen metsässä tai pelaten jalkapalloa puistossa. Kätevät pikniktarvikkeet voivat auttaa tekemään näistä hetkistä entistäkin ihanampia. Kulina tarjoaa valikoiman tyylikkäitä tarvikkeita, jotka tekevät piknikistäsi upean ja Instagram-kuvistasi entistäkin parempia. Mitä pitäisi siis pakata mukaan?

 

Kylmälaatikot

Kannettavat kylmälaatikot ja kylmälaukut ovat välttämättömiä, jos aiot lähteä kaupungin ulkopuolelle nauttimaan luonnosta ystävien tai perheen kanssa.

Kylmälaatikot

Eväsrasiat

Jos olet menossa piknikille, älä unohda ottaa mukaan välipaloja, voileipiä, hedelmiä tai jopa kunnon lounasta. Tutustu tyylikkäisiin ruoan säilytysastioihin, jotka on suunniteltu mukaan otettaviksi.

Eväsrasiat

Vesipullot

Riippumatta siitä, mitä teet tai minne menet, on tärkeää juoda tarpeeksi nestettä. Tutustu vesipullovalikoimaamme, jotta sinulla on aina vettä saatavilla, olitpa sitten pelaamassa lentopalloa tai makaamassa viltillä auringossa.

Vesipullot

Termosmukit

Jos et voi elää ilman teetä tai kahvia, sinun ei tarvitse kärsiä piknikin aikana. Voit ottaa suosikkijuomasi mukaan termosmukien ja tyhjiöpullojen avulla.

Termosmukit