Nyt kerromme hieman yksityiskohtaisemmin, miten valmistat upouuden teräspannun niin, että se on tarttumaton ja kestää koko elämäsi.
Pese uusi pannu kuumalla vedellä - ei haalealla tai lämpimällä, vaan todella kuumalla - ja poista pehmeällä sienellä ja tipalla pesuainetta mehiläisvahakerros, joka on suojannut pannua ruostumiselta varastoinnin aikana.
Kuivaa pannu niin perusteellisesti, ettei siihen jää pisaraakaan vettä.
Kaada öljyä pannulle ja levitä ohut kerros koko pannun pinnalle, myös reunoille. Kuumenna keskilämmöllä. Noin kolmen minuutin kuluttua pannun pinta alkaa tummua, noin 10 minuutin kuluttua se savuaa ja sisäpuoli on palaneen ruskea.
Anna pannun jäähtyä ja pyyhi ylimääräinen öljy pois talouspaperilla.
Kuumenna pannua vielä kerran, jotta polttoprosessi saadaan päätökseen. Mutta tällä kertaa vain noin kaksi minuuttia, kunnes pinta on lähes musta. Yksinkertaisesti sanottuna, mitä tummempi sisäpinta on, sitä paremmat ovat teräspannun ominaisuudet.
Teräspannu on investointi keittiöösi, joka maksaa sinulle takaisin vuosien uskollisen palvelun - jos huolehdit siitä oikein. Se ei ole monimutkaista, vain muutama yksinkertainen vaihe, ja pannusta tulee oikea kättäsi ruoanlaittoa varten. Katsotaanpa, miten se tehdään.
- Pese kuumalla vedellä.
- Kuivaa kokonaan.
- Paista ja voitele öljyllä.
Suosittuja teräspannuja


Teräspannun tarttumattomien ominaisuuksien palauttaminen
Jos pannu menettää tarttumattomuutensa, jos pinta on liian tahmea tai jos siihen ilmestyy ruostetta, toista koko ruskistusprosessi.

Muista, että teräspannuille sopivat parhaiten kasviöljyt, joilla on korkea savupiste. Toisin sanoen öljyt, jotka kestävät korkeimpia lämpötiloja, kuten rypsi- tai auringonkukkaöljy.
Kuumenna pannua riittävän kauan ennen kypsentämistä. Tämä on ainoa tapa estää ruoan tarttuminen.
Valmista ruoka keskilämpötilassa. Liian suuri lämpö aiheuttaa ruoan tarttumista ja ennen kaikkea palamista. Älä käännä aineksia liian pian, vaan anna niille riittävästi aikaa muodostaa kuori, jotta ne tarttuvat pannun pintaan.
Teräspannun puhdistus
Älä koskaan pese teräspannuja astianpesukoneessa. Tämä poistaa suojakerroksen ja edistää korroosiota. Älä liota pannua, mieluiten älä pese sitä lainkaan, äläkä missään tapauksessa käytä pesuaineita, rautalankaa tms. Itse asiassa pannun pyyhkiminen paperipyyhkeellä pitäisi riittää säilyttämään sen tarttumattomuusominaisuudet. Jos kuitenkin on tarpeen poistaa jäämiä pannusta, käytä kuumaa vettä ja sieniä tai harjaa. Kuivaa pannu pesun jälkeen huolellisesti ja öljyä se kevyesti. Toista paistaminen tarvittaessa. Varmista myös, että pannua säilytetään kuivassa paikassa korroosion estämiseksi.