Vinkkejä & niksejä
Näin valmistat herkullisia lettuja
- Jos olet varma, että letut täytetään makealla täytteellä, voit lisätä yhden ruokalusikallisen sokeria. Ota kuitenkin huomioon, että tällainen taikina ruskistuu nopeammin, mutta palaa myös helpommin pohjaan.
- Jos aiot tehdä suolaisia täytteitä sisältäviä lettuja, voit valmistaa ne suolatulla voilla tai lisätä taikinaan ripauksen suolaa tai sekoittaa siihen yrttejä.
- Lettuja voi valmistaa myös laardilla tai öljyllä tai tarttumattomilla pannuilla kokonaan ilman rasvaa. Muista kuitenkin, että voi antaa letuille sen oikean "french crepes" -maun.
- Käytä kirkastettua voita, sillä se ei pala toisin kuin tavallinen voi.
- Sanotaan, että ensimmäinen lettu ei koskaan onnistu, se palaa pohjaan tai repeää kääntäessä. Usein se johtuu siitä, että pannu ei ole tarpeeksi kuuma. Sen voi estää käyttämällä hieman enemmän rasvaa ensimmäisellä paistokerralla. Mutta silloin letusta tulee liian rasvainen, mikä ei ole täysin ihanteellista. Älä siis ole huolissasi ensimmäisestä letusta, mutta jos toinenkin repeää eikä sitä saa käännettyä, ongelma on luultavasti taikinan koostumuksessa, joten yritä pelastaa se lisäämällä kananmuna.
- Jos pidät erittäin ohuista letuista, lisää taikinaan hieman enemmän maitoa kuin reseptissä on mainittu.
- Jos olet valmistanut enemmän lettuja kuin tarvitset, aseta ne lautaselle, anna niiden jäähtyä, peitä ne ja säilytä jääkaapissa. Ne säilyvät siellä jopa 3 päivää. Valmiit letut voidaan myös pakastaa.